Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
Domowa fit pizza z mąki graham
Autor: WP(lca.pl) - 2020-05-13 08:54:17
Większość z nas wprost uwielbia pizzę. Zaliczasz się do tego grona? Jeśli tak, domowa pizza na bazie mąki graham z pewnością przypadnie Ci do gustu. Wypróbuj przepis na dietetyczne ciasto na pizzę.
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama

Większość z nas wprost uwielbia pizzę. Zaliczasz się do tego grona? Jeśli tak, domowa pizza na bazie mąki graham z pewnością przypadnie Ci do gustu. Wypróbuj przepis na dietetyczne ciasto na pizzę.

Dietetyczna pizza? To możliwe, pod warunkiem, że przygotujemy ją samodzielnie, na bazie zdrowych, pełnowartościowych produktów. Zazwyczaj to nie dodatki, a ciasto na pizzę jest najbardziej kaloryczne, dlatego warto przygotować jego dietetyczną, zdrowszą wersję. Mąka graham sprawdzi się tutaj najlepiej. 

Fit pizza - jaką mąkę wybrać?

Ciasto na pizzę przygotowane na bazie odpowiedniej mąki może być nie tylko pyszne, ale i zdrowe oraz dużo mniej kaloryczne, niż klasyczna, wszystkim dobrze znana wersja. Mąka graham będzie dobrym wyborem, jeśli interesuje nas dietetyczna pizza. Pamiętaj, żeby bazować na produktach pochodzących ze sprawdzonego źródła - BioBabalscy w asortymencie swojego sklepu oferują mąki ekologiczne, powstałe wyłącznie na bazie naturalnych zbóż, pozbawione sztucznych polepszaczy smaku. Przygotowując danie na bazie takiego produktu, zyskujemy gwarancję, że zjadana potrawa dostarczy nam składników i wartości odżywczych, które korzystnie wpłyną na stan naszego organizmu. Mąka graham to źródło białka, błonnika i witamin - E, D, K oraz witamin z grupy B. To też skarbnica potasu, magnezu, wapnia, żelaza oraz siarki. Jak widać, domowa pizza powstała z tego typu mąki będzie nie tylko pyszna, ale przede wszystkim zdrowa. Jak ją zatem przygotować? Poznajcie przepis na fit pizzę.

Fit pizza - przepis 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki graham 1850
  • ⅔ szklanki ciepłej wody
  • 1 opakowanie (7 g) suchych drożdży
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka miodu lub brązowego cukru
  • sos pomidorowy
  • ulubione dodatki 

Przygotowanie:

Mąkę łączymy z drożdżami, solą, miodem i oliwą. Dokładnie mieszamy, stopniowo dodając ciepłą wodę. Gdy woda połączy się w pełni z pozostałymi składnikami, ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką i zagniatamy przez kilka minut, do momentu, aż będzie elastyczne i gładkie. Alternatywą dla ugniatania ręcznego może być mikser z mieszadłem wyposażonym w hak. Gotowe ciasto przekładamy ponownie do miski oprószonej mąką, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy na ok. 40 minut w ciepłe miejsce - ciasto powinno w tym czasie podwoić swoją objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na dwie części i formujemy okrągłe spody do pizzy (z tej porcji powinny wyjść 2 pizze o średnicy ok. 26 cm). Na gotowe ciasto nakładamy sos pomidorowy, posypujemy ulubionymi przyprawami i układamy dodatki wedle uznania. Domowa pizza na bazie mąki graham powinna piec się ok. 12-15 minut w temp. 230 stopni. 

Domowe ciasto na pizzę to zawsze lepsze i przede wszystkim zdrowsze rozwiązanie niż gotowe produkty. Dietetyczna pizza na bazie mąki graham to dobre rozwiązanie zarówno na aromatyczny obiad, jak i sycącą kolację. 

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj


Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 118

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 123

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 125
Reklama
 

Copyright - 2001- 2022 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 0,095s - V: A0.99 - C: 0 - D: 10.04.2018 08:33:36