Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
Wiosenna moc żółtego sera
Autor: WP(lca.pl) - 2021-08-28 14:19:30
Piękny to czas, gdy przez okno docierają pierwsze wiosenne promyki słońca, natura budzi się do życia, a dni stają się coraz dłuższe. Dopełnieniem tak wspaniałego poranka może być tylko dobre śniadanie i wyborna kawa. Kanapki ze świeżego chleba z plasterkami pysznego żółtego sera monieckiego to doskonała porcja energii tak potrzebnej do codziennego działania. Czy czujesz ten smak i aromat?
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama

Energia

Moc żółtego sera - Foto: MSM Mońki

Niestety, po zimie nie zawsze mamy tyle energii, ile byśmy chcieli. Wiosenne przesilenie daje w kość, jednak jest na to rada:  zdrowy, pełnowartościowy posiłek. I tu w sukurs przychodzi produkt od lat znany i lubiany, a mianowicie  żółty ser, który oprócz wybornego smaku bogaty jest w białko, witaminy  i minerały a także poprawia samopoczucie. Takie właściwości posiadają właśnie sery produkowane  w Mońkach. Przyjrzyjmy się bliżej temu przysmakowi.

Białko

Zjadając kilka plastrów aromatycznego aldemara czy delikatnej goudy, jednych z najbardziej rozpoznawalnych produktów Moniek możemy zaspokoić aż połowę dziennego zapotrzebowania na białko. Warto wspomnieć, że oprócz dostarczania energii białko wpływa na funkcjonowanie i pracę mózgu, silnie pobudza metabolizm, pomaga usunąć toksyny z organizmu, wpływa na samopoczucie, jak i na odporność organizmu, a także ma ogromny wpływ na skórę i kości.

Moc żółtego sera - Foto: MSM Mońki

Witaminy

Sery żółte to również ogromne bogactwo witamin z grupy B (głównie B2 i B12), a także witaminy A, D, E i K. To one wpływają między innymi na funkcjonowanie naszego układu nerwowego, poprawiają wzrok, chronią organizm przed nowotworami, sprawiają, że skóra staje się gładka i piękna a włosy i paznokcie mocniejsze. Co więcej, część z tych witamin rozpuszcza się w tłuszczach, dzięki czemu ser żółty jest ich idealnym nośnikiem.

Minerały

Tutaj także nasz niezastąpiony ser odgrywa niebagatelną rolę. Minerały ukryte w serze to m.in.: wapń (budulec naszych kości), potas (funkcjonowanie serca), fosfor (zdrowe i mocne kości i układ nerwowy), cynk czy selen. Ciekawostką jest, że ser stymuluje produkcję śliny, pozwalając utrzymać prawidłowe pH w jamie ustnej po posiłku oraz spowalnia odkładanie się płytki nazębnej i kamienia.

Smak

Ale nade wszystko najcenniejszy jest smak. Różnorodność oferowanych „Monieckich” serów zadowoli każde podniebienie. Ser żółty to nie tylko kanapkowe plastry, ale również doskonały dodatek do dań obiadowych czy sałatek. Któż nie zna takich specjałów, jak zapiekanka, lasagne’a, pizza czy tost. Możliwości jest wiele i tylko od naszej inwencji zależy, jak wykorzystamy ten wyśmienity produkt. Smacznego. 
Kolejnych inspiracji kulinarnych szukaj na stronie www.msm-monki.pl

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj


Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 118

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 123

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 125
Reklama
 

Copyright - 2001- 2022 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 0,096s - V: A0.99 - C: 0 - D: 10.04.2018 08:33:36